Kombination: Åka skidor i Gudauri + Vin och supra i Tbilisi

En upplevelseresa till Georgien är inte komplett om du missar chansen att prova landets mat och dryck. Visst är skidåkningen fantastisk och du ges möjlighet att smaka det gregorianska köket i skidbacken. Fast innan du reser hem bara måste du besöka Tbilisi för att servera smaklökarna lite mer av det goda.

Strosa runt i gamla staden, en kortare sightseeingtur rekommenderas innan det är dags för vinprovning. Vinet i Georgien är nästan lika vanligt som rent vatten.

Här har det framställts vin i 8000 år och produktion idag sker på det gamla sättet: Vinet får jäsa i stora keramik-foror i ungefär ett halvår tillsammans med resterna av druvorna. Det vita vinet blir bärnstensfärgat, mycket gott! Prova även tjatja / chaca – Georgiens grappa.

För att avsluta en gedigen upplevelseresa i Georgien rekommenderar vi att du äter en supra, en riktig festmåltid på någon av de fina restaurangerna i Tbilisi.

För dig som inte får nog av detta rekommenderas en förlängning av resan, en eller två dagar österut till Kakheti-regionen där 90% av Georgiens vin tillverkas. Missa heller inte den fantastiska staden Sighnaghi som ligger på bergskanten vid Alazani-dalen.

Sist men inte minst, du blir väl omhändertagen i Georgien. Georgierna som sedan 300-talet varit kristna ser gästen som en gåva från Gud.